Per ser un bon boletaire

T’agraden els bolets i no saps on anar a buscar-los i què tenir en compte?

Avui t’expliquem coses importants a tenir en compte per trobar bolets!

bolets al bosc de lleida

 

Primer de tot hem de ser conscients i cuidar la natura, no utilitzeu rasclets ni altres eines, produeixen danys al bosc i a la part subterrània dels bolets. El que necessiteu és un cistell i una navalla. Si els poseu en una bossa de plàstic és probable que s’aixafin i poden fermentar.

El bolet és l’òrgan reproductor d’un organisme filamentós, el fong, que viu al sòl del bosc, per això no s’ha d’arrancar, sinó tallar. Si deixem la cua a la terra, cobert per aquesta perquè tornarà a créixer posteriorment.

Els bolets tenen temporades, així que cada espècie la podrem collir en moments diferents de l’any. Si no som experts en el tema, podem preguntar a la gent local quins, quan i a on anar-ne a buscar. Però pensa que això dels bolets és un secret dels més ben guardats.

Amb les pluges comencen a sortir les diverses espècies de bolets i arriba el moment d’anar a buscar-los. Al bosc, no hem de mirar només cap avall, sinó que ens hem de fixar en quin tipus d’arbre ens rodeja, la llum que entra al bosc, l’estat arbustiu i herbaci del sotabosc, l’orientació geogràfica del terreny en el qual estem, i no ens podem oblidar d’una cosa molt important, la meteorologia. Segons la zona que escollim, hi trobarem uns o altres.

Una vegada tenim clar a quina zona anem, quines espècies trobarem i en quina temporada de l’any, no ens poden faltar les ganes de caminar, i en tot moment tenir clara la ruta que estem fent per no desorientar-nos i així saber per on em de tornar.

bolets de lleida

És important

Recollir només aquelles espècies i aquells bolets que coneguem i que estiguin ben desenvolupats, ja que els bolets en procés de creixement poden confondre’ns amb algun altra espècie. També cal tenir cura amb els bolets vells, ja que poden estar cucats o florits i ens causin problemes intestinals.

I podríem dir que tampoc és recomanable collir bolets prop de zones que puguin estar contaminades, com llocs bruts, carreteres o fàbriques.

El més important, sempre, respectar la natura! El millor boletaire és aquell que no es nota que ha passat pel bosc.

I per acabar, nomenarem algunes de les espècies que podem trobar a les terres de Lleida: el rovelló, el cep, les múrgola, el rossinyol, els fredolics, els moixernons i camagrocs. els cama-secs o carreretes

Ara et toca escollir la zona que visitaràs, reservar el teu allotjament rural, convèncer als propietaris pq et donin alguna pista o et deixin acompanyar-los i anar a la caça dels bolets!

Molta sort! Ja ens explicaràs!

Deixar un comentari